NOUTĂȚI ÎN BIBLIOTECĂ

Ziua de naștere a lui Elmer,  David McKee

Elefanții vor să îi facă o farsă lui Elmer: toate animalele trebuie să se prefacă că au uitat că mâine este ziua lui!

Dar gluma nu are efectul așteptat și elefanții își dau seama că ar fi trebuit să asculte sfaturile primite de la prietenii lui Elmer….

O nouă poveste Elmer menită să celebreze cei 30 de ani de când prima sa aventură a văzut lumina tiparului.

Aceasta este cea de-a douăzecișișaptea poveste scrisă de minunatul David McKee.

Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici.


Watership Down, Richard Adams

Una dintre cele mai iubite cărţi ale tuturor timpurilor, tradusă în 50 de limbi şivândută în peste 50 de milioane de exemplare

Într-o zonă liniştită din Anglia rurală, unde-şi au sălaşul mai multe familii de iepuri, se arată la un moment dat semnele ameninţătoare ale apropierii oamenilor. Ce şanse vor avea un iepuraş vizionar şi fratele său, dăruit cu toate virtuţile unei căpetenii, să-şi salveze prietenii şi să-şi poarte ceata înspre locuri neumblate de oameni ca să-şi întemeieze noul sălaş? Şi ce sacrificii vor trebui să facă pentru a şi-l ocroti? Începe o călătorie cum nu le-a mai fost dat să facă vreodată iepurilor, o adevărată odisee, cu pericole şi ispite la tot pasul, cu îndoieli şi temeri, cu intrigi şi caractere puternice. Destinaţia: Watership Down, locul ideal, ferit de primejdii, unde iepurii îşi pot duce traiul fără griji. O poveste care a fascinat generaţii întregi de copii şi nu numai.

Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici.


Vrăjitorul, Gene Wolfe

Cunoștințele pe care le dobândești contează prea puțin. Importante sunt faptele tale.

După ce a învățat tainele celor șapte lumi ale universului și secretele magiei, puștiul răpit de Aelfi și devenit acum Sir Able se întoarceîn Mythgathr și caută să restaureze ordinea printre locuitorii acestui tărâm.Nimeni nu se mai îndoiește de statutul lui de cavaler și, mai iscusit la vorbeși mai înțelept, descoperă că prezența sa aici nu este întâmplătoare .

Cred că e important să învățăm să deosebim răul de bine; dar ca să fii capabil să faci o asemenea deosebire, trebuie să plătești un preț.

Fiecare lucru își are prețul lui.

Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici.


Ușa cu trei încuietori, Sonia Fernandez-Vidal

Roman pentru înţelegerea ştiinţei din secolul XXI

Niko, un băiat singuratic de 14 ani, nici nu-și închipuie ce

Pagini: Prima pagină |1 | 2 | 3 | ... | Înainte → | Ultima pagină