Elogiul mersului – Shane O’Mara

Când ne gândim la ceea ce ne defineşte ca oameni, trecem de multe ori cu vederea o caracteristică esenţială, şi anume mersul biped. Este capacitatea care ne-a permis să părăsim Africa și să ne răspândim în toată lumea, de la îndepărtaţii ghețari din Alaska până în deșerturile toride din Australia. Însă mersul biped ne oferă avantaje mai numeroase și mai diverse decât am fi tentați să credem la o primă privire. Cartea lui Shane O’Mara este povestea captivantă a evoluţiei noastre, de la dezvoltarea și mecanica mersului până la mersul în oraşe aglomerate şi surprinzătoarele relaţii care există între mers şi sănătatea mintală, creativitate sau coeziunea socială.
„Convingătoare şi fascinantă, Elogiul mersului este condimentată cu de toate, de la poeţi din secolul al XIX-lea până la experimente moderne cu subiecţi care joacă jocuri video în scanere RMN.” (The Sunday Times)
„Mersul ne face mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai deştepţi. Shane O’Mara știe acest lucru – nu doar din experienţă personală, ci şi din date concrete obiective.” (The Guardian)

Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici: