Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă… – David R. Gillham

Aceasta este povestea vieții pe care Anne Frank ar fi trăit-o dacă supraviețuia Holocaustului. Ea a rămas pentru toți o adevărată icoană culturală. O tânără precoce, cu o viață interioară bogată, înzestrată cu un real talent la scris. Fanii istoriei și cei ai ficțiunii găsesc aici un portret emoționant al fetei care a trecut printr-o experiență tragică alături de familie într-unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei. Pornind de la jurnalul scris de Anne, cartea prezintă cu exactitate evenimentele desfășurate în perioada august 1944–februarie (sau martie) 1945. După această ultimă dată, care a marcat moartea ei în lagăr, totul este un produs al imaginației autorului.
În 1945, Anne Frank are șaisprezece ani. A supraviețuit lagărelor de concentrare, dar și-a pierdut mama și sora. Deși se reunește cu tatăl său, Pim, în Amsterdamul recent eliberat, celor doi le este greu sa-și recompună din fărâme o viață împreună.
Anne nu-și mai găsește rostul, este bântuită de ororile prin care a trecut, pe când Pim este obsedat să revină la normalitate. Iubitul ei jurnal s-a pierdut, iar visul ei de a deveni scriitoare pare acum îndepărtat și lipsit de sens.

Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici: