Cum să ne păstrăm copiii aproape. De ce părinţii trebuie să fie mai importanţi decât prietenii – Gabor Mate, Gordon Neufeld

Dr. Neufeld a numit acest fenomen „orientare de la egal la egal”, si se referă la tendinţa copiilor şi tinerilor de a căuta la colegii lor de generaţie un sistem de valori morale, identitate şi coduri de comportament. Orientarea copiilor către cei de aceiaţi vârstă cu ei subminează coeziunea familiei, otraveşte atmosfera şcolară şi favorizează un comportament agresiv, ostil şi o sexualizare de la vârste foarte mici.
Acest tip de comportament conduce la hăţuirea sexuală, violenţa juvenilă şi fenomenul de bullying din curtea şcolii; efectele îndepărtării de se pot vedea în infracţionalitatea crescută. Din pacate, parinţii nu iau atitudine decât atunci când situaţia este aproape tragică.
Conceptele, principiile şi sfaturile practice din Cum să ne păstrăm copiii aproape. De ce parinţii trebuie să fie mai importanţi decât prietenii le vor arăta părinţilor cum pot satisface nevoia înnăscută a copiilor de a-şi găsi direcţia si de a se raporta la o autoritate pentru a primi căldura, atenţie şi dragoste.
Disponibilitatea titlului poate fi consultată aici: