Calendar

mart.
21
mie
Aproape POET. Ziua Internațională a Poeziei @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
mart. 21@17:00


Poeții sunt anticorpii unei societăți bolnave spunea, cu ceva ani în urmă, într-un interviu, Ion Mureșan.
Cu poeții Bacăului ne întâlnim miercuri, 21 martie 2018 (Ziua Internațională a Poeziei), ora 17, la Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”, într-o seară dedicată poeziei și muzicii. Sub un titlu bacovian, autoironic. Un avertisment privitor la statutul poetului în cetate.
Ne vor fi alături: Ion Tudor Iovian, Ovidiu Genaru, Violeta Savu, Calistrat Costin, Dan Petrușcă, Val Mănescu, Mirela Bălan, Mioara Băluță, Theodor Calcan, Atena IvanoviciCristina Ştefan, Tincuța Horonceanu-Bernevic, Ioan Burlacu, Nicolae Mihai, Rodica Dascălu.
Fondul muzical va fi asigurat de cvartetul Blue: Antonia Solomon, Andreea Duma, Irina Pușcală, Tiberiu Ghidu (coordonator: Codrin Stan).
Vă așteptăm la poezie!

mart.
27
mar
Stejarii Unirii @ Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău
mart. 27@12:00

StejariI Unirii


PROGRAM EVENIMENT:
„STEJARII UNIRII”
27 martie 2018, ora 12.00, Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău

9.00- 16.20 – Distribuirea stejarilor (Biblioteca Județeană „C. Sturdza”)
12.00- 12.20 – Alocuțiuni autorități
12.20- 12.35 – „Stejarii, martori ai istoriei” – prezintă Mihai Ceucă
12.35- 12.50 – „Basarabia e România” – moment artistic oferit de elevii C.N. „Ferdinand I”
12.50- 13.00 – Plantarea stejarului Unirii în curtea C.N. „Ferdinand I”

mart.
29
joi
Convinge-mă să citesc! @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
mart. 29@11:30
apr.
2
lun
Donează o carte! @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
apr. 2@08:00 – 18:00

Donează o carte!


Cu ocazia a 125 ani de la înfiinţarea bibliotecii băcăuane, Compartimentul pentru copii al Bibliotecii Judeţene „C. Sturdza” Bacău , în colaborare cu şcolile partenere , prin ISJ Bacău, desfăşoară în perioada 2 aprilie – 27 iunie – campania  de donare a cărţilor pentru copii şi tineret „Donează o carte!”.

Campania a debutat  într-o zi cu dublă semnificaţie, atât pentru iniţiatori  cât şi pentru beneficiarii donaţiei. Ziua de  2 aprilie este Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului şi se va încheia pe data de 27 iunie, când se împlinesc 125 ani de la înfiinţarea Bibliotecii Judeţene „C. Sturdza”.

Pornind de la faptul că biblioteca noastră a fost înființată printr-o donație de carte, continuăm tradiţia începută de Gheorghe Sturdza şi o reinventăm. De fondul de carte colectat de la elevii şcolilor partenere vor beneficia  copiii de la Centrul de Zi  “Betania” pentru tineri cu dizabilităţi.

Iulia Leteanu, Şef birou

Saptămâna altfel. Prietenie… pe o sfoară… @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău, Compartimentul pentru copii
apr. 2@09:00 – 18:00
apr.
16
lun
Săptămâna altfel @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău, Compartimentul pentru copii
apr. 16@08:00 – apr. 20@18:00
apr.
18
mie
Ion Creangă – eroul nostru @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău, Filiala „Ștefan cel Mare”
apr. 18@10:00 – 12:00


„În lumea fascinantă a cărților” de la Filiala „Ștefan cel Mare”, grupele mijlocii de la Gradinița Crai Nou Bacău au făcut o incursiune în poveștile lui Ion Creangă.

A scrie sau a nu scrie SERII @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
apr. 18@12:00Cine nu iubește seriile, fie că sunt despre creaturi supranaturale, aventuri, spionaj sau magie? Cu toții avem măcar o serie preferată și suntem siguri că nu ne puteți contrazice.
Dar v-ați gândit vreodată ce înseamnă, de fapt, o serie, ce presupune scrierea acesteia și mai ales ce se află în spatele fiecărui volum în parte?

Ei bine, noi vă putem dezvălui extraordinara poveste a scrierii unei serii și vom găsi împreună răspunsul la întrebarea „A scrie sau a nu scrie serii?”.

Editura Librex împreună cu autoarele Monica Ramirez și Oana Arion vă invită miercuri, 18 aprilie, la Biblioteca Județeană „C. Sturdza” Bacău la evenimentul inedit „A scrie sau a nu scrie serii”.

Vă așteptăm cu drag!

apr.
23
lun
Ziua Internațională a Cărții și a Bibliotecarului @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
apr. 23@13:00 – 14:00


Împreună cu elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău, vom marca Ziua Internațională a Cărții și Ziua Bibliotecarului din România în cadrul celei de-a doua ediții a Clubului de Lectură „Nosce Te Ipsum”, ce va avea loc în data de 23 aprilie, ora 13.00, Sala multimedia.
Eveniment organizat cu sprijinul #BrandandBuild prin proiectul #ConstruimPentruViitor. Psiholog: Roxana Dumitrascu – voluntar, Hustiu Bibire Alexandra – voluntar

mai
16
mie
CONFERINȚA NAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
mai 16@09:00 – mai 19@16:00


Cu prilejul a 125 de ani de bibliotecă publică în Bacău și sub egida Centenarului Marii Uniri, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, organizează, în perioada 16-19 mai 2018, Conferința Națională „Biblioteca publică – soluții și perspective în dezvoltarea comunității”.
În cadrul conferinței ne propunem să subliniem legăturile între provinciile culturale românești și să construim noi posibilități de colaborare între bibliotecile românești din România, Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, vom promova exemple de bune practici în biblioteci, care au ajutat la dezvoltarea comunităților locale și regionale.
Aşteptăm cu mult interes să contribuiţi, prin prezenţa şi intervenţiile dumneavoastră, la reuşita acestui eveniment profesional și cultural. De asemenea, în cadrul conferinței, va avea loc evenimentul Unirea Bibliotecilor, unde îi vom avea ca invitați speciali pe Nora IUGA, Sofia VICOVEANCA și Florin PIERSIC.

mai
17
joi
Nora Iuga – Pasiune&Poezie @ TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA BACĂU
mai 17@18:01 – 20:01
Nora Iuga - Pasiune&Poezie @ TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA BACĂU | Bacău | Județul Bacău | România

Cu formidabila și încântătoarea Nora Iuga vom vorbi despre pasiune și poezie, despre viață și despre moarte, despre oameni și cărți. Despre frumos și despre scris, despre noi și despre visurile noastre, despre cum se poate trăi altfel, prin și pentru poezie.

Pasiunea Poeziei @ TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA BACĂU
mai 17@18:02 – 20:02
mai
18
vin
CONFERINȚA NAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR @ FILARMONICA „MIHAIL JORA” BACĂU
mai 18 toata ziua
iun.
5
mar
Club de Lectură „Nosce Te Ipsum” @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
iun. 5@13:30 – 15:00
Club de Lectură „Nosce Te Ipsum” @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău

Scoatem cărțile în hamac, la iarbă verde.
Clubul de Lectură „Nosce Te Ipsum” se mută în aer liber, în hamace, în grădina noastră. Și de această dată, elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău vor dezbate, la firul ierbii, pe teme specifice vârstei lor.
Eveniment organizat cu sprijinul Brand&Build prin proiectul #ConstruimPentruViitor.
Personal Branding & Marketing Strategist: Hustiu Bibire Alexandra. Psiholog voluntar: Roxana Dumitrascu.

iun.
13
mie
ȘEZĂTOARE-N CIREȘAR @ Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” Bacău
iun. 13@10:30 – 12:30

ȘEZĂTOARE-N CIREȘAR

Cu elevi ai Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău.
Vă așteptăm cu drag!